Colectare ulei uzat

De ce să colectăm?

În lipsa colectării uleiurilor vegetale uzate, acestea ar ajunge în rețeaua de canalizare, căreia i-ar provoca probleme de întreținere și în final, în apele râurilor și implicit în apa oceanelor, pe care le-ar polua. Stațiile de epurare nu reușesc să elimine nici măcar jumătate din produșii conținuți în uleiurile alimentare uzate. Deci, este o problemă de mediu.

Când sunteți conștient de poluarea pe care o poate face uleiul uzat și de faptul că o mulțime de viețuitoare marine vor muri, nu ați dori să faceți un bine, pentru un mediu mai curat? Deci, este o problemă de conștiință.

În Uniunea Europeană și în România legislația interzice poluarea solului, subsolului, apelor de suprafață și subterane, cât și a atmosferei, cu reziduri și emisii nocive, hidrocarburi, precum și alte substanțe dăunătoare sau periculoase pentru sănătatea oamenilor sau a mediului. Deci, este o problemă de legalitate.

Ce avantaje am în sistemul de colectare?

Dacă aveți o companie care activează ca hotel, restaurant, cantină, pub sau unitate fast-food sau orice alt tip activitate și gătiți folosind ulei vegetal, în special dacă prăjiți în ulei, veți avea nevoie să intrați într-un sistem de colectare a uleiurilor uzate.

Firma noastră vă oferă câteva avantaje:

 1. Veți primi bani pentru uleiul colectat
 2. Veți primi la sediul dv., gratuit, în folosință, recipientele necesare stocării
 3. Colectarea se va face de la sediul dv., gratuit, în mod regulat, după un program prestabilit, în funcție de consumul dv.
 4. Transportul este gratuit
 5. Veți avea dovada că respectați legile de mediu în vigoare
 6. Seriozitatea și experiența bogată, în domeniu, sunt o garanție a unei colaborări fructoase pentru ambele părți.

Cum se procedează?

Mai întâi, vom încheia un contract de prestări servicii și un proces verbal de predare – primire pentru recipientele pe care le primiți în folosință.

Veți primi recipientele care pot fi găleți sau butoaie, cu capacități cuprinse între 18 si 1000 de kg.

În recipiente puteți stoca următoarele feluri de uleiuri sau grăsimi:

 • ulei de palmier uzat
 • ulei de floarea soarelui uzat
 • ulei de măsline uzat
 • ulei de soia uzat
 • ulei de rapiță uzat
 • ulei de palmier expirat
 • ulei de floarea soarelui expirat sau rânced
 • ulei de măsline expirat sau rânced
 • ulei de soia expirat sau rânced
 • ulei de rapiță expirat sau rânced
 • grăsimi vegetale uzate, râncede sau expirate (de tipul margarinelor)

În mod normal, la intervale regulate, mașinile noastre vor trece pe la sediul dv, sau pe la punctele dv. de lucru, să ridice uleiul stocat. În caz că recipientele se vor umple mai devreme decât graficul stabilit, atunci este suficient să ne contactați și în maximum 24 de ore problema va fi rezolvată.
butoaie folosite in colectarea uleiurilor uzate